Korisničko ime

Šifra

Prirodno-matematički fakultet

PMF Forum -> Spisak tema (u pojedinom forumu)

Nova poruka

vaskrsije: Kako odlediti matematiku u školama?
  U pravu
09.12.2010, 09:12:08
mitja

si sa takmičenjima i testiranjima. Ono što mislim da je inače sa obrazovanjem i naukom problem je da je ljude zahvatila apatija i rade samo onoliko koliko moraju. Znači Ministarstvo prosvjete i kulture, Pedagoški zavod, pa fakulteti i škole trebaju napraviti napor da se nauka i obrazovanje razvija. Ovako, bez prave selekcije, imamo ogromnu količinu odličnih učenika koji dođu na fakultet i predaju seminarske radove bez naših slova (š, đ, ž, č, ć) i potpuno nepismeno, a da ne govorimo o matematici gdje su fakulteti primorani da u nastavne planove ubace predmete koji se zovu Repetitorij elementarne matematike ili nekako slično. Usput, o apatiji. Da li si primjetio da osima nas dvojice niko živ ne komentariše ovu temu? Zanimljivo, zar ne?
 
  Što ti ovi sa matematike bojkotuju sajt?
11.12.2010, 20:12:59
vaskrsije

Možeš li poraditi na popravljanju te situacije? Valjalo bi za studente, a i matematika bi dobila vjetar u ledja.
 
  TEŠKO
12.12.2010, 19:12:47
mitja

Mogu radti u okviru svog najbližeg kruga jer sam ja ipak samo administrator ICI-ja. Za ostalo je tu ministarstvo, unievrziteti, škole, profesori, zavodi, instituti itd.
 
  Ne odogvori mi za bojkot sajta?
13.12.2010, 22:12:24
vaskrsije

Ne odogvori mi za bojkot sajta?
 
  Aaaaaaa
15.12.2010, 11:12:58
mitja

Nisam skužio da je u vezi sajta. To zavisi najmanje od administratora već su bitni šefovi studijskih pograma i nastavno osoblje. Naime, na tamo gdje su nastavnici zainteresovani sve funkcioniše manje više odlično. Vidi www.pmfbl.org/neda www.pmfbl.org/irena www.pmfbl.org/bajic. Znači mora biti naređenje da svi ovo rade, tj. prisila.
 
Prethodna Sledeća

PMF Forum -> Spisak tema (u pojedinom forumu)

Nova poruka